Doelgroepen

Iedereen met klachten ter hoogte van het bewegings- apparaat, de huid en de nagels van de voeten, kan terecht bij een podoloog.

Sporter
Tijdens het sporten is ons lichaam onderhevig aan extreme krachten. Dit kan leiden tot allerlei letsels zoals achillespeesklachten, hielspoor, knieklachten, enz.. Niet alleen klachten ter hoogte van het bewegingsapparaat, maar ook eelt(pitten), blauwe of uitvallende nagels kunnen voorkomen bij sporters.

Volwassenen
Niet alleen sporters maar ook volwassenen kunnen geconfronteerd worden met bovenstaande problemen. Bij volwassenen zien we ook vaak misvormingen ter hoogte van de voeten zoals hamer- en klauwtenen, hallux valgus, enz.. Ook bij deze klachten kan de podoloog u bijstaan met advies en eventueel behandelen. Mensen met diabetes en reuma hebben een verhoogd risico om voetproblemen te ontwikkelen waardoor extra aandacht noodzakelijk is.

Kinderen
Kinderen klagen zelden over pijn ter hoogte van de voeten, toch wil dit niet zeggen dat er geen sprake is van een afwijkende voetstand. Bij veel kinderen kantelen de voeten naar binnen, wat op later leeftijd voor klachten kan zorgen. Daarom is het belangrijk kinderen preventief te screenen en indien nodig een behandeling op te starten. Als er vroeg genoeg gestart wordt, kunnen toekomstige klachten vermeden worden.